
Opskrift: Kartoffelmos med chips
Udgivet d.
Spar penge & stop madspild – på en gang
D. 29 september markerer vi International Day of Awareness of Food Loss and Waste – noget vi egentlig burde gøre hver dag. For kan man ønske sig mere end god mad, der giver mening for både smagsløg og miljø?
I denne opskrift bruger vi hele kartofler – både indmaden til en cremet mos og skrællerne til sprøde chips. Det lyder lækkert og det er det. Find ingredienserne i vores dejlige Netto og spis dig glad og mæt med god samvittighed.
Opskrift på Kartoffelmos
Ingredienser
- 1 kg kartofler (indmaden)
- 50 g smør
- 1 dl mælk eller fløde
- Salt & peber
Sådan gør du
- Vask og skræl kartoflerne (Vigtigt: Gem skrællerne til chips).
- Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem møre i saltet vand (ca. 15-20 min).
- Hæld vandet fra og mos kartoflerne.
- Tilsæt smør og lidt mælk/fløde til mosen er cremet.
- Smag til med salt og peber.
Opskrift på sprøde kartoffelskræller (chips)
Ingredienser
- Skrællerne fra 1 kg kartofler
- 2 spsk. olie
- Flagesalt
- Evt. krydderier (paprika, hvidløgspulver eller rosmarin)
Sådan gør du
- Skyl skrællerne grundigt og tør dem let.
- Vend dem i olie og krydderier.
- Fordel på en bageplade med bagepapir.
- Bag ved 200° varmluft i ca. 12-15 min, til de er sprøde og gyldne.
- Drys med salt og servér som snack – eller som topping på kartoffelmosen.
Alle ingredienser finder du nemt i vores dejlige Netto på Store Torv.
God fornøjelse ❤️