Grillmiddag på den nemme måde
Sensommeren nærmer sig med hastige skridt, og grillsæsonen er på sit højeste. For mange af os er dét at hive middagen udendørs en uundværlig sommerfavorit, som emmer af både uforglemmelige minder og en følelse af velvære. For hvem elsker ikke en god grillaften?! Grilning er og bliver et sommerhit, især hvis det foregår i godt selskab og med fuglekvidder i baggrunden.
Det behøver hverken at være tidskrævende eller kompliceret at servere velsmagende grillmad, for det kan sagtens gøres på en nem måde. Vi har lavet en guide til dig, med hvad du skal grille, og hvad du skal servere som tilbehør.
Grillkødet
Grillkødet er ofte det centrale element på en grillaften. Det er derfor vigtigt, at kødet er i høj kvalitet og bliver tilberedt på den rigtige måde. Hos Morten Slagter i Hvidovre C kan du få hvad end kødhjertet begærer. Du kan finde alt fra hjemmelavet grillpølser til oksehøjreb, og alt kødet stammer fra danskoprettet frilandsdyr. Så slå et smut forbi slagteren og få tips, tricks og vejledning til at finde det perfekte kød til din grillaften.
TIP! Er der en vegetar i familien? Så erstat noget af kødet med grillet auberginer. De er sunde, lækre og tilføjer smagen af umami.
Tilbehør
Selvom grillkød er lækkert i sig selv, så kræver en vellykket grillaften velsmagende tilbehør. Gå efter lette retter, der opvejer kødets tyngende effekt. Sørg for at retterne er hurtige at lave, eller at de kan færdigøres på grillen, så du bruger mindre tid i køkkenet og mere tid hos dine kære. Tre perfekte tilbehørsretter til grillmiddagen er grillet squash med hvidløg, grøntsagsspyd med halloumi og frisk vandmelonssalat. Du finder opskrifterne lige her:
OPSKRIFT: Grillet squash med hvidløg
Til fire personer:
2-3 squash · 3 fed hvidløg · Olivenolie · Salt · Feta
-
Skær squashene ud i skiver på ca. 1 cm bredde.
-
Pensel squashene med olivenolie, pres hvidløgsfeddene og fordel det på squashene.
-
Drys med salt og grill squashene et par minutter på hver side.
- Server dem lune med lidt feta.
3. Ur, Skagen, Facetten, 999 kr.
OPSKRIFT: Grøntsagsspyd med halloumi
Til fire personer:
1 pakke halloumi eller grillost (fås i Netto) · 2 røde peberfrugter · 1 pakke cherrytomater · Basilikum · Olivenolie · Salt · Peber · Grillspyd (fås i Normal)
-
Halver cherrytomaterne og skær halloumi samt peberfrugt i tern.
-
Fordel osten og grøntsagerne på spyddene og pensel dem med olivenolie.
-
Hak basilikummen fint og fordel det på grillspyddene sammen med salt og peber.
-
Grill spyddene i 5-7 minutter og vend dem jævnligt. De er nu klar til servering!
TIP! Halloumi er en smagfuld cypriotisk ost med et højt proteinindhold. Osten har et højt smeltepunkt, hvilket betyder, at den holder konsistensen under grilning og tilmed får sprød stegeskorpe. Mums!
OPSKRIFT: Frisk melonsalat
Til fire personer:
1 vandmelon · 1 bundt mynte · 1-2 limefrugter · Feta
-
Skær vandmelonen i mundrette stykker og fordel dem i en skål med feta og mynteblade.
-
Tilføj saften fra limefrugterne og bland forsigtigt det hele sammen. Vupti! Så har du en velsmagende og frisk salat!
TIP! Hvis salaten skal være ekstra flot, så brug en kugleske til at forme vandmelonen til små kugler.