Efterår i køkkenet

Når det rusker udenfor, gælder det om at skrue ekstra op for hyggen indenfor og forkæle sig selv og familien med hjemmebagte godter. Her får du opskriften på en chokoladebombe, der leder tankerne hen på lejerbålshygge. Den vil med garanti falde i hele familiens smag. 

 

Brownie med skumfiduser og peanuts

Ca. 10-12 stk.

KAGE: 150 g smør · 250 g sukker · 50 g kakaopulver · 50 g mørk chokolade · ½ tsk vaniljepulver · 2 æg · 75 g hvedemel
TOPPING: 75 g mørk choko­lade · 75 g peanuts · 75 g skumfiduser

  • Pisk æg og sukker luftigt. Smelt smørret i en gryde eller i mikroovn, og pisk det i æggemassen.

  • Smelt chokoladen over vandbad, og bland i dejen. Tilsæt kakaopulver, mel og vaniljepulver og rør godt.

  • Kom dejen i en form på ca. 26×19 cm med bagepapir, og bag kagen 25-30 minutter ved 160 grader.

  • Når kagen er tæt på færdig, blander du hakket chokolade, peanuts og skumfiduser og kommer oven på kagen. Bag færdig i ca. 5 minutter.

  • Tag kagen ud af formen, og lad den køle af på en rist.

 

Chokolade, Marabou, REMA 1000, 7,95 kr.  

Springform, Cook & Baker, 24 cm, IMERCO, 149,95 kr.

Piskeris, Eva Solo, IMERCO, 179,95 kr.

Peanuts, Kims, NETTO, 21,95 kr.

Skumfiduser, Haribo, NETTO, 23,50 kr.