Vegetaropskrift: Burger med pulled jackfrugt

Leder du efter en vegetaropskrift med masser af smag? Så skal du prøve en pulled jackfrugt-burger. Den vil med garanti falde i god smag hos både små børn og dem, der ikke er vant til at spise grønt.

Burger er et evigt hit, og med pulled jackfrugt-burger får du en ny, grøn variant, der smager skønt. Pulled jackfrugt har nemlig samme trevlet konsistens som pulled pork. Den smager ikke af så meget i sig selv. Du kan derfor krydre den med barbecue og andre krydderier, og få det perfekte tilbehør til din burger.

Du kan købe jackfrugten på dåse i mange supermarkeder, ofte i vegetarafdelingen.

Sådan laver du en burger med pulled jackfrugt:

Pulled jackfrugt:

  • 1 dåse jackfrugt i saltlage
  • 1 sød kartoffel
  • 1 portion BBQ-sauce
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • Salt, peber og olie til stegning

Tilbehør:

  • Burgerboller
  • Agurk
  • Rød peber
  • Rødkål
  • Persille (eller andre grøntsager efter eget valg)
  • Mayo

Sådan gør du:

  • Hæld vand fra jackfrugten, og skær midten fra (Lidt som på en ananas).
  • Riv den søde kartoffel groft.
  • Steg jackfrugten og sød kartoffel på en pande med olie i ca. 10 minutter. Rør løbende i panden.
  • Tilsæt krydderier og BBQ-sauce, og lad det simre i 5 minutter.
  • Mos herefter jackfrugten med en ske, så det trevler som pulled pork.
  • Smag til med salt og peber.
  • Varm burgerbollerne, skær grøntsagerne i stykker og find mayo frem. Så er din burger klar til servering!

Tip: Server din burger med sprøde sweet potato fries.