Opskrift: Forårsrisotto med asparges

Det er endelig blevet forår med længere dage, lunere vejr og nye friske grøntsager på hylderne, der er perfekte til en sprød og frisk forårsret. Prøv denne risotto med ærter, spinat og forårets asparges, som du finder i supermarkederne allerede nu. Det er den perfekte grønne hverdagsret til hele familien.

Tip Aspargessæsonen starter for alvor i maj, hvor du kan finde masser af de danske asparges på hylderne. Sæsonens er dog kort, den varer nemlig kun indtil Sankt Hans, hvor man stopper med at høste dem. Så er det er med at nyde dem de få måneder om året!

Opskrift: Cremet risotto med ærter og asparges

Det skal du bruge (4 personer):

  • 250 g grønne asparges
  • ca. 8 dl grøntsags-bouillon
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 300 g risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 125 g frosne ærter
  • 200 g spinat
  • 100 g parmesanost
  • 0,5 spsk. citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  • Skyl dine asparges og skær den grove ende af aspargesstykket fra. Læg dem i en gryde, giv dem et opkog i lidt grøntsags-bouillon og lad det simre i 5 minutter.
  • Si vandet fra og hold dine asparges varme i gryden.
  • Pil løg og hvidløg, hak dem fint og steg dem blanke i en gryde med olivenolie.
  • Tilsæt ris og vend det hele rundt rundt, så alle risene er blanke.
  • Tilsæt hvidvin og lad det simre til vinen er helt absorberet.
  • Tilsæt cirka 1 dl grøntsags-bouillon ad gangen under omrøring til væsken er absorberet. Fortsæt med bouillon til risene er møre. Det tager cirka 20 minutter.
  • Skær asparges i 3 cm lange stykker og rist dem på en pande i olivenolie.
  • Tilsæt ærter, spinat og asparges i risottoen, og smag til med citron, salt og peber.
  • Anret risottoen og drys med parmesan. Så er den klar til servering!


Psst… Find alt til din forårsrisotto i Netto og Rema 1000, der har åbent som normalt.