Mmm… Påskelækker cheesecake med citron

Lige om lidt er det påske, og derfor har vi fundet en opskrift på en dessert, som vil imponere dine påskegæster, eller som du kan forkæle din familie med en eftermiddag i påskeferien. Det er den perfekte påskekage; en lækker citron-cheesecake med den fineste gule farve. Den er heldigvis også nem at lave, så det er bare om at komme i gang. 

TIP! Kagen kan sagtens laves 1-2 dage, før den skal spises.

Opskrift: Lækker citron-cheesecake

Det skal du bruge (8 personer)

Bund:

  • 150 g digestive-kiks
  • 75 g smør

Fyld:

  • 1 æggeblomme
  • 5 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 200 g flødeost naturel
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 blade husblas

Citrongele:

  • 115 g citronsaft
  • 100 g sukker
  • 1 dl vand
  • 3 blade husblas
  • 2 dråber gul frugtfarve

 

Sådan gør du

Bund:

  • Knus dine digestive-kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt, f.eks. en kagerulle. Bland dine smuldrede kiks med det smeltede smør. Rør det godt sammen.
  • Find en springform (str. Ø18) og  for den med bagepapir i bunden.
  • Kom din blanding af kiks og smør ned i springformen, og pres det godt ned og ud i siderne. Sæt den på køl, imens du laver ostefyldet.

Fyld:

  • Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand. Pisk æggeblommen sammen med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke, vend det forsigtigt i.
  • Pisk fløden til en let flødeskum. Bland den forsigtigt sammen med flødeostblandingen.
  • Citronsaften og den drænede husblas kommes i en lille gryde. Varm det op ved svag varme, indtil husblassen er smeltet, og tag gryden af varmen.
  • Put 1-2 spsk. af flødeostblandingen i. Rør det godt ud, så der ikke kommer klumper. Bland et par spsk. mere i.
  • Hæld det sidste i, og rør det godt sammen. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den over på din kiksebund. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.

Gele:

  • Læg husblassen i blød i koldt vand.
  • Citronsaft, sukker og 1 dl vand kommes i en gryde. Lad det koge en smule op, så sukkeret opløses. Tag gryden af varmen.
  • Tilsæt et par dråber gul frugtfarve og drænet husblas. Rør husblassen ud. Lad blandingen køle af, så det ikke er varmt mere.
  • Hæld forsigtigt blandingen ud over din cheesecake. Start evt. med at bruge en spiseske til at fordele gelen. Sæt kagen tilbage på køl i 1-2 timer.

Inden servering gøres en tynd, skarp kniv varm under vandhanen. Tør den af i et viskestykke. Skær rundt langs kagen for at løsne gele og kagen fra formen.  Når du har skåret hele vejen rundt, så løsnes formen og tages af. Løft kagen over på et serveringsfad eller en tallerken. Pynt med lidt påskeslik, citronmelisse eller en skive citron. 

Psst… Find alle ingredienserne til din citron-cheesecake i Netto og Rema 1000. De har åbent som normalt.