Juleopskrift: Kreative peberkager

Findes der noget hyggeligere end at bage peberkager med hele familien? 

Stik peberkagerne ud med jeres yndlingsforme, og hold en konkurrence om, hvem der kan pynte den flotteste peberkage. Og når I nu er i det kreative hjørne, kan I prøve at lave peberkagerne om til spiselige bordkort, til og fra-kort eller pynt til juletræet. 

Lækre, sprøde peberkager

Det skal du bruge:

  • 175 g sukker
  • 75 g vand
  • 150 g smør
  • 75 g lys sirup
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk natron

Sådan gør du: 

  • Varm sukker og vand op i en gryde, til det rammer kogepunktet, og tag gryden af varmen.
  • Tilsæt smør, sirup, kanel, nellike og ingefær, og rør det godt sammen.
  • Bland mel og natron sammen, og rør det i dejen.
  • Kom dejen i en skål, og sæt den på køl i et par timer.
  • Drys lidt mel på bordet, og rul den afkølede dej tyndt ud.
  • Stik peberkagerne ud med jeres yndlingsforme, og læg dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir.
  • Bag kagerne i ca. 8 minutter ved 200 grader varmluft, til de bliver gyldne.
  • Lad kagerne køle af et par minutter, før du fører dem over på en bagerist, så de kan blive ekstra sprøde.
  • Når kagerne er kølet helt af, kan I dekorere dem med glasur og pynt.

 

Lav spiselige bordkort, til og fra-kort eller pynt til juletræet ud af dine lækre peberkager 

Brug din peberkagedej til at lave spiselige bordkort, imponerende til og fra-kort eller lækkert juletræspynt, som I kan spise, mens I går rundt om juletræet juleaften.

Det skal du gøre:

  • Følg opskriften, indtil peberkagedejen er stikket ud og lagt over på bagepladen. 
  • Tag et sugerør, og stik hul i peberkagerne, der hvor du vil hænge snoren i. 
  • Bag nu peberkagerne, og stik hul en ekstra gang med sugerøret, lige når kagerne er kommet ud af ovnen. 
  • Når kagerne er kølet helt af, kan du skrive på kagerne med glasur. 

Juletip! Du finder alt, du skal bruge til peberkagerne, i Netto og Rema 1000 i Hvidovre C