Opskrift: Fastelavnsboller med cremefyld og pistacie på toppen

Har du fået bagt årets fastelavnsboller? Hvis ikke, så læs med her, hvor vi har fundet opskriften på fastelavnsboller med cremefyld. Vi har også samlet 3 tips til, hvordan du holder fyldet i fastelavnsbollerne.   

Gammeldags fastelavnsboller er ikke bare lækre og flotte. De er også en favorit hos både små og store og perfekt til eftermiddagshyggen hele februar.

Er du en af dem, der dropper det, fordi fyldet gang på gang flyder ud? Frygt ikke. Men med de rette tricks og en god dej er det slet ikke svært bage fastelavnsboller, hvor fyldet stadig er i bollen, når du tager dem ud af ovnen. Bliv klogere på hvordan under opskriften.

Sådan bager du fastelavnsboller med cremefyld og pistacietopping

Giv dig i kast med disse gode fastelavnsboller med cremefyld. Er du mere til remonce eller marcipan, kan sagtens bruge samme opskrift på bollerne, men skifte fyldet ud. 

Det skal du bruge (12 stk.)

Dejen:

  • 25 g gær
  • 1½  dl sødmælk
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • 3 æg
  • 150 g smør
  • 40 g ølandshvedemel
  • ca. 400 g hvedemel

Vaniljecreme:

  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 tsk. vaniljesukker

Pynt:

  • 75 g mørk chokolade
  • 1 tsk. smør
  • Pistacienødder

Sådan gør du

  • Opløs gær i mælken. Tilsæt sukker, vanilje, kardemomme, salt og 2 æg, og rør rundt. Tilsæt smør og mel lidt ad gangen til dejen er glat og smidig. Sæt dejen til hævning en time.
  • Lav vaniljecremen imens. Pisk mælk og æg let sammen i en gryde, og pisk sukker, majsstivelse og vaniljesukker i. Bring blandingen i kog, mens du fortsat pisker. Kog ved jævn varme i ca. 3 minutter under omrøring. Hæld cremen i en skål med film, og lad den køle ad.
  • Rul dejen ud på et meldrysset køkkenbordet. Dejen skal være 0,5 cm tyk. Skær dejen ud i 12 firkanter. Læg en spsk. vaniljecreme i hver.
  • Fold de fire hjørner over fastelavnsbollerne, og sørg for, at der ikke er huller i dejen. Lad dem hæve i en halv time.
  • Tænd ovnen på 200 ° varmluft. Pensl boller med æg, og bag dem i 12-15 minutter til de er gyldne.
  • Pynt: smelt chokolade over vandbad. Put smørret i, og lad det smelte. Afkøl det en smule, og hæld det på fastelavnsbollerne. Top med hakket pistacienødder. Så er de klar til servering!

3 tips til at holde fyldet i fastelavnsbollerne 

  • Luk bollerne helt tæt ved at folde de fire hjørner ind, lukke kanterne og fold endnu engang. Husk, tag dig god tid til hver enkelt bolle.
  • Sørg for at dejen ikke er for tør. Så sprækker den nemmere, og fyldet ryger ud.
  • Undgå at ælte dejen for meget, da det gør den mere elastisk og tør. Ælter du den kort bevarer den sin klistrede struktur.